Išči

Ekonomsko - poslovna
fakulteta UM,

Razlagova 14
2000 Maribor, Slovenija
Tel: +386 2 22 90 254
Fax: +386 2 25 16 681
Email: ipmmp@uni-mb.si

Študij podjetništva na EPF 

Visokošolska strokovna študijska usmeritev Podjetništvo


Študijska usmeritev Podjetništvo na visokošolskem strokovnem programu »Poslovna ekonomija« je namenjen podjetnim, ustvarjalnim in inovativnim posameznikom, ki želijo uspeti na svoji poklicni poti, ter z znanjem, izkušnjami, podjetnostjo in ustvarjalnostjo pomembno prispevati k uspešnosti organizacij, v katerih se bodo zaposlili.

Podrobno >

 

Univerzitetna študijska usmeritev Podjetništvo


Študijska usmeritev Podjetništvo na univerzitetnem programu »Ekonomske in poslovne vede« se razlikuje od ostalih usmeritev na EPF in drugih poslovnih šolah zlasti zaradi dela v mentorskih podjetjih. Vsak študent ima izbrano malo ali srednjeveliko podjetje, v katerem en dan v tednu dve leti opravlja praktičen del izobraževanja.

Podrobno >

 

Bolonjska magistrska študijska usmeritev Podjetništvo


Študijska usmeritev Podjetništvo in inoviranje na bolonjskem magistrskem študijskem programu “Ekonomske in poslovne vede” je mednarodno primerljiva, saj uvaja napredne metode dela, izbrano svetovno in domačo literaturo ter se z načinom dela približuje stvarnim situacijam v praksi.

Podrobno >Zakaj študij PodjetništaŠtudijsko usmeritev Podjetništvo, ki se je na začetku uvajanja v letu 1993/1994 imenovala Management malih podjetij smo zasnovali je na spoznanju, da uspešnost sodobnih razvitih držav temelji na uspešnosti številnih malih in srednje velikih podjetij ter da je treba izobraževanje prilagoditi spremembam in trendom v sodobnem svetu. Dve spoznanji sta nas vodili pri tem. Prvič, mala in srednje velika podjetja imajo številne karakteristike, ki jih označujejo kot poseben gospodarski subjekt, ki ga je treba upravljati na drugačen način kot velika podjetja. Posamezne poslovne funkcije v takem podjetju se ne morejo toliko specializirati kot je to primer v velikih podjetjih, zlasti za mala podjetja pa je tudi značilno, da je lastnik podjetja največkrat v njem tudi zaposlen. Drugič, diplomirane ekonomiste na področju poslovnega upravljanja za mala in srednja podjetja je treba izobraževati tako, da je njihovo znanje in veščine manj specializirano, bolj integrirano in celovito ter že med študijem usmerjeno v spoznavanje dejanskega stanja v podjetju ter v reševanje praktičnih problemov.

Na študijskih usmeritvah Podjetništvo izobražujemo bodoče diplomirane ekonomiste tako, da so po končanem študiju sposobni ustanoviti svoje lastno podjetje, prevzemati zahtevne upravljavske naloge v srednje velikih podjetjih, znajo pričeti nov podjem znotraj obstoječega podjetja ali pa samostojno voditi malo oziroma srednje veliko podjetje.
AKTUALNO

 

Izšel je novi univerzitetni učbenik EKONOMIKA PODJETJA avtorjev prof. dr. Miroslava Rebernika in izr. prof. dr. Karin Širec

Maribor, 7. december 2016. Pri GV Založbi je izšla 5., spremenjena in dopolnjena izdaja univerzitetnega učbenika Ekonomika podjetja, ki je bila od ...

Podjetniki še zmeraj čutijo posledice krize pri pridobivanju finančnih sredstev

Maribor, 29. julij 2016 - Izšlo je posebno poročilo raziskave Global Entrepreneurship Monitor 2015/2016: Special Report on Entrepreneurial Finance

...

Izšlo je posebno poročilo raziskave Global Entrepreneurship Monitor: GEM 2015 Report on Social Entrepreneurship

(Maribor, 07. 06. 2016) Najnovejša raziskava Global Entrepreneurship Monitor (GEM), ki je proučevala socialno podjetništvo v 58 državah med več ...
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies) za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov.