Ekonomsko - poslovna
fakulteta UM,

Razlagova 14
2000 Maribor, Slovenija
Tel: +386 2 22 90 254
Fax: +386 2 25 16 681
Email: ipmmp@uni-mb.si

 


 

Maribor Startup Ecosystem - Join our vibrant startup community!

 


Startup Maribor predstavlja filmček o tem, zakaj je Maribor tako prijetno mesto za ustvarjanje in življenje


 

 

Priznanje za raziskovalce Inštituta za podjetništvo in management malih podjetij na EPF UM


Maribor, 15.10.2015 - Raziskovalci Inštituta za podjetništvo in management malih podjetij z Ekonomsko-poslovne fakultete UM, doc. dr. Katja Crnogaj, prof. dr. Miroslav Rebernik ter doc.dr. Barbara Bradač Hojnik, so v soavtorstvu s prof. dr. Doris Gomezelj Omerzel s Fakultete za management UP, prejeli ugledno nagrado Emerald Literati Network Awards for Exellence za izjemen prispevek v letu 2015.


Prispevek z naslovom »Building a model of researching the sustainable entrepreneurship in the tourism sector« (Izgradnja modela raziskovanja trajnostnega podjetništva v turizmu) je bil objavljen v reviji Kybernetes. Avtorji v prispevku predlagajo konceptualni večdimenzionalni model, ki predstavlja korak v smeri merjenja trajnostnega podjetništva v turizmu in sicer na različnih ravneh analize. S tem oblikujejo podlago oblikovalcem politike s ciljem spodbuditi celovitejše obnašanje ter inovativno in odgovorno trajnostno podjetniško prakso v turizmu.

Emerald Group Publishing je mednarodna založba ustanovljena leta 1967, ki povezuje raziskovanje in prakso s področja managementa, financ, računovodstva, ekonomije in marketinga. Izjemni prispevki tvorijo hrbtenico nagrad, ki jih podeljuje založba. Vsako leto v sodelovanju z uredniškim odborom posamezne revije pod okriljem založbe, ki ga sestavljajo ugledni akademiki in managerji, izberejo nagrajene prispevke.

Prispevek letošnjih nagrajencev mednarodne revije za kibernetiko, sisteme in management – Kybernetes, je bil objavljen v posebni izdaji posvečeni turizmu, pod uredništvom doc.dr. Sonje Sibile Lebe ter prof. ddr. Matjaža Muleja prav tako z Ekonomsko-poslovne fakultete UM.


O inštitutu 

Razvijamo potenciale za podjetnost in ustvarjalnost


Inštitut za podjetništvo in management malih podjetij (IPMMP) je enota v okviru Ekonomsko - poslovne fakultete UM, ki je specializiran za raziskovanje, poučevanje in svetovanje na področju podjetništva in managementa malih podjetij.

Podrobno >


 Dejavnosti inštituta

 
 
 
 
 
 
         


AKTUALNO

 

Izšel je GEM 2015 Global Report

(Boston, ZDA, petek, 5. februar 2016). V Bostonu je svetovni akademski konzorcij GERA danes predstavil rezultate največje svetovne raziskave ...

Izšlo je tretje poročilo The Missing Entrepreneurs 2015 Policies for self-emplyment and entrepreneurship

OECD je izdala tretje poročilo z naslovom »The Missing Entrepreneurs 2015; Policies for self-emplyment and entrepreneurship«, ki so ga pripravili ...

prof. dr. Karin Širec gostja oddaje »Pozitivne zgodbe« na Radiu Maribor

Ob izidu posebnega poročila raziskave GEM: The Global Entrepreneurship Monitor (GEM) 2014 Women's Report, je članica slovenskega raziskovalnega tima ...

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies) za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov.