Ekonomsko - poslovna
fakulteta UM,

Razlagova 14
2000 Maribor, Slovenija
Tel: +386 2 22 90 254
Fax: +386 2 25 16 681
Email: ipmmp@uni-mb.si

 

Priznanje za raziskovalce Inštituta za podjetništvo in management malih podjetij na EPF UM


Maribor, 15.10.2015 - Raziskovalci Inštituta za podjetništvo in management malih podjetij z Ekonomsko-poslovne fakultete UM, doc. dr. Katja Crnogaj, prof. dr. Miroslav Rebernik ter doc.dr. Barbara Bradač Hojnik, so v soavtorstvu s prof. dr. Doris Gomezelj Omerzel s Fakultete za management UP, prejeli ugledno nagrado Emerald Literati Network Awards for Exellence za izjemen prispevek v letu 2015.


Prispevek z naslovom »Building a model of researching the sustainable entrepreneurship in the tourism sector« (Izgradnja modela raziskovanja trajnostnega podjetništva v turizmu) je bil objavljen v reviji Kybernetes. Avtorji v prispevku predlagajo konceptualni večdimenzionalni model, ki predstavlja korak v smeri merjenja trajnostnega podjetništva v turizmu in sicer na različnih ravneh analize. S tem oblikujejo podlago oblikovalcem politike s ciljem spodbuditi celovitejše obnašanje ter inovativno in odgovorno trajnostno podjetniško prakso v turizmu.

Emerald Group Publishing je mednarodna založba ustanovljena leta 1967, ki povezuje raziskovanje in prakso s področja managementa, financ, računovodstva, ekonomije in marketinga. Izjemni prispevki tvorijo hrbtenico nagrad, ki jih podeljuje založba. Vsako leto v sodelovanju z uredniškim odborom posamezne revije pod okriljem založbe, ki ga sestavljajo ugledni akademiki in managerji, izberejo nagrajene prispevke.

Prispevek letošnjih nagrajencev mednarodne revije za kibernetiko, sisteme in management – Kybernetes, je bil objavljen v posebni izdaji posvečeni turizmu, pod uredništvom doc.dr. Sonje Sibile Lebe ter prof. ddr. Matjaža Muleja prav tako z Ekonomsko-poslovne fakultete UM.


O inštitutu 

Razvijamo potenciale za podjetnost in ustvarjalnost


Inštitut za podjetništvo in management malih podjetij (IPMMP) je enota v okviru Ekonomsko - poslovne fakultete UM, ki je specializiran za raziskovanje, poučevanje in svetovanje na področju podjetništva in managementa malih podjetij.

Podrobno >


 Dejavnosti inštituta

 
 
 
 
 
 
         


AKTUALNO

 

Izšlo je posebno poročilo raziskave Global Entrepreneurship Monitor: GEM 2015 Report on Social Entrepreneurship

(Maribor, 07. 06. 2016) Najnovejša raziskava Global Entrepreneurship Monitor (GEM), ki je proučevala socialno podjetništvo v 58 državah med več ...

Izšla je znanstvena monografija: Podjetništvo med priložnostjo in nujo: GEM Slovenija 2015

Maribor, 05. 04. 2016 – V okviru mednarodnega raziskovalnega projekta Global Entrepreneurship Monitor (GEM) je v zbirki »Slovenski podjetniški ...

Izšel je Slovenski podjetniški observatorij 2015

V okviru knjižne zbirke Slovenski podjetniški observatorij je izšla nova znanstvena monografija z naslovom Slovenska podjetja in značilnosti ...
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies) za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov.